Ga naar de inhoud
Huis van Alex
Menu
  • Blog
    • Reizen en dagjes uit
      • Nederland
      • Duitsland
      • Griekenland
      • Portugal
      • Verenigde Staten
    • Series en Films
      • Series
      • Films
    • Boeken
      • Literatuur en romans
      • Spannende boeken
      • Informatieve boeken
    • Eet smakelijk
    • Lifestyle
  • Tante
  • Over …
  • Privacyverklaring
Menu
Zelfgemaakte plaatpizza

Zelf pizza maken

Geplaatst op 21 december 201927 januari 2020 door Alexandra
Share this...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
Whatsapp

Zelf pizza maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en veel lekkerder. Vandaag deel ik dan ook mijn recept voor pizza, wel voornamelijk het deeg. Je kunt er zo’n beetje alles op doen.

Afhankelijk van de tijd en mijn luiheid heb ik drie manieren voor het deeg:

  • kant en klaar gekocht uit de koeling, lekker makkelijk (ik rol deze uit met de deegroller zodat de hele bakplaat ermee bedekt is).
  • mix voor pizzabodem (Koopmans Italiaanse en volkoren pizza bodem en Jumbo eigen merk), de betaalbare pizzabodem variant.
  • met de hand gemaakt.

Pizzabodem mix

Een kant- en klare pizza bodem is natuurlijk super makkelijk, maar kort houdbaar en erg veel voor één persoon (in mijn geval). Ik heb daarom eigenlijk altijd wel een doos met pizza mix in huis. Ik houd van Italiaanse pizza en heb nu ook de volkoren om uit te proberen.

Ik maak dus gewoon minder pizza bodem mix aan. Het is simpel te maken met water en een beetje olijfolie. Voor de basissaus gebruik ik tomatensaus (geen ketchup) of de macaronisaus uit de vriezer of uit een pot, net wat ik in huis heb, het smaakt allemaal goed. Doe op de pizza wat je lekker vindt. Zoals sperziebonen, geruld gehakt, plakjes ham, paprika, champignons, uien, witlof, witte kool, spinazie en natuurlijk iets van kaas. Vaak gebruik ik de restjes van de afgelopen week (ik maak bewust een beetje teveel) en maak daarmee in het weekend pizza. Makkelijk en lekker.

Vers gemaakte pizzabodem

Soms wil ik mijn pizza echt vers, als ik wat meer tijd heb. Dan heb je wel gelijk meer pizza’s. Dit recept is voor 6-8 personen en ik maak meestal de helft voor twee keer een plaatpizza. Daar heb je dan de volgende ingrediënten voor nodig:

  • 400 gr patent tarwebloem vermengd met 100 gr griesmeel (heb je geen griesmeel gebruik dan 500 gr patent tarwebloem)
  • 1/2 el fijn zeezout
  • 1 zakje gedroogde gist (à 7 gr)
  • 1/2 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 325 ml lauw water

Doe de gezeefde bloem, griesmeel en zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Meng de gedroogde gist, suiker en olijfolie door het water en laat dit mengsel een paar minuten staan. Schenk het mengsel in het kuiltje en vermeng het rustig met het bloemmengsel (ik gebruik een vork daarvoor). Als alles vermengd is kneed je het deeg met de handen tot het soepel is. Laat nu het deeg, met een vochtige handdoek over de kom, op een warme plaats tot twee keer zo groot rijzen. Verdeel het deeg in 6 tot 8 ballen. Je kunt het deeg nu gebruiken of in plastic folie gewikkeld bewaren in de koelkast. Dit is een recept van Jamie Oliver. In Jamie’s Italië vind je nog veel meer lekkere recepten. En ik houd wel van de Italiaanse keuken. De recepten zijn duidelijk en niet te ingewikkeld, zoals ik het graag heb.

Ben je vegetarisch en op zoek naar lekker beleg voor op je pizza, lees dan dit blog over verschillende vega-toppings.

Maak jij wel eens zelf pizza?

In de categorie eet smakelijk vind je nog meer lekkere recepten.

Share this...
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
Whatsapp

14 gedachten over “Zelf pizza maken”

  1. Janet schreef:
    22 december 2019 om 09:36

    Ik vind het ontzettend leuk om zelf pizza’s te maken. Ik gebruik dan wel de kant en klare bodems, gewoon voor het gemak.

    Beantwoorden
    1. Alexandra schreef:
      22 december 2019 om 10:35

      Die zijn makkelijk. Doe ik ook af en toe hoor.

      Beantwoorden
  2. Bianca Schrijft schreef:
    22 december 2019 om 19:39

    Dit doet me zo aan vroeger denken. Mijn moeder maakte vroeger ook altijd zelf bakplaatpizza en dat was zo lekker!!! Ik heb er nu spontaan trek in.

    Beantwoorden
    1. Alexandra schreef:
      23 december 2019 om 09:10

      En het is zo makkelijk. Gauw een keer doen dus.

      Beantwoorden
  3. Henk schreef:
    23 december 2019 om 09:17

    Ik maak ze vaak als mijn nichtjes/ neefjes komen. Kleine pizzaatjes waarbij ze dan zelf mee mogen helpen met het beleggen.

    Beantwoorden
    1. Alexandra schreef:
      24 december 2019 om 09:52

      Gezellig, doen wij met de familie ook wel eens

      Beantwoorden
  4. Wanda schreef:
    23 december 2019 om 10:24

    Toevallig laatst zo’n kant-en-klare bodem gekocht en dus inderdaad zelf een pizza gemaakt. Viel me in ieder geval niet tegen en is zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
    1. Alexandra schreef:
      24 december 2019 om 09:53

      Ja, heerlijk dat je het beleg kunt kiezen dat je lekker vindt.

      Beantwoorden
  5. Lodi schreef:
    27 december 2019 om 08:59

    Ik heb het een tijd gedaan, maar op een gegeven moment zei iedereen in huis dat ze toch liever een gekochte pizza wilden. Toch moet ik het gewoon weer eens doen. Hier was het probleem de bodem.

    Beantwoorden
    1. Alexandra schreef:
      27 december 2019 om 09:10

      Wel probeer een ander alternatief voor de bodem. Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden. Het is ook gezonder dan een kant en klare. Variatie in kruiden doet ook veel voor de smaak.

      Beantwoorden
  6. Amina schreef:
    27 december 2019 om 17:37

    Ik heb nog nooit zelf een pizza gemaakt, maar ik vind de korst van een versgemaakte pizza bijna lekkerder dan de pizza zelf, dus ik weet wel goed hoe lekker het is! Love it! Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    1. Alexandra schreef:
      28 december 2019 om 14:26

      Zeker een keer maken. Simpel en lekker.

      Beantwoorden
  7. Sherana | Reisenergie.nl schreef:
    14 januari 2020 om 19:11

    Ik heb een keer zelf een pizza gemaakt met een bodem van brocolli. Het smaakte helaas niet zo lekker als een “echte” pizza maar prima voor als je op zoek bent naar een gezond alternatief.

    Beantwoorden
    1. Alexandra schreef:
      15 januari 2020 om 11:31

      Ik ben niet zo kapot van groente bodems. En als ik pizza eet, dan wil ik wel een lekkere.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de laatste blogposts!

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Categorieën

Films en seriesFilms en series

Recente berichten

  • Kerstfilm Snowmance
  • Het Akropolis van Athene
  • Het klaprozenjaar van Corina Bomann
  • Een Haak Tante
  • De vrouw die terug moest van Lina Bengtsdotter
© 2023 Huis van Alex | Aangedreven door Minimalist Blog WordPress thema
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}